Vinná klobása s lepenicí
18. 5. 2016
Suroviny
- Brambory 800 g
- Cukr moučka dle chuti
- Jablko 4 ks
- Zelí kysané 400 g
- Pepř mletý černý dle chuti
- Klobása vinná 600 g
- Vejce na obalení
- Olej rostlinný na smažení
- Sůl dle potřeby
- Sádlo 2 lžíce
- Cibule 1 ks
- Kmín 2 lžičky
- Majoránka dle chuti
- Mouka hladká na obalení
- Strouhanka na obalení
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a osolené vodě je necháme vařit. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme k nim jablka. Vše dovaříme doměkka. Vodu slijeme.
- Na sádle orestujeme nadrobno nasekanou cibuli s kmínem. Přidáme scezené zelí a podusíme ho. Dochutíme ho cukrem.
- Brambory s jablky rozšťoucháme. Vmícháme zelí a vše dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- Vinnou klobásu rozdělíme na 4 části. Každou stočíme a zpevníme špejlí. Šneky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Na oleji na pánvi je zvolna z obou stran opečeme. Při servírování můžeme lepenici doplnit trochou orestované slaniny.