Teplý dýňový koktejl "Auberge de Provence" s bílou čokoládou
Budete potřebovat:150 ml čerstvého dýňového pyré, 450 ml mléka, 130 g bílé čokolády nakrájené na kousky, ½ lžičky skořice, ¼ lžičky mletého zázvoru, 1/8 lžičky mletého muškátového oříšku, 1 lžička vanilkového prášku, 1/8 lžičky hřebíčku, špetka soli
Postup:V misce smícháme zázvor, muškátový oříšek, vanilku a hřebíček (skořici nepřidáváme, tu použijeme na posypání hotového dezertu). Do pánve nalijeme mléko, přidáme dýňové pyré, koření a ohříváme, dokud nám směs nezačne slabě vřít. Poté odstavíme z plotny. Přidáme bílou čokoládu a mícháme dokud se čokoláda nerozpustí. Nalijeme do hezké skleničky na whisky a ozdobíme šlehačkou a skořicí.