HLÍVA JAKO ŠPÍZ
31. 3. 2016
HLÍVA JAKO ŠPÍZ
Spotřeba: 250 g hlívy, 1 vejce, 150 g tvrdého sýru, 100 g salámu, 2 PL hladké mouky, 4 PL mléka, olej, HOUBY VEGI
Postup: Klobouky hlívy očistíme, povaříme ve slané vodě, pokrájíme na větší kousky, okořeníme HOUBY VEGI.
Na jehlu střídavě navlékáme plátky hlívy, plátky sýra a kolečko salámu
(lze doplnit pro barvu chuti např. žampiony).
Plnou jehlu obalíme v těstíčku z mléka, mouky a vajíčka a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Podáváme teplé se zeleninovou oblohou a bramborami.
Postup: Klobouky hlívy očistíme, povaříme ve slané vodě, pokrájíme na větší kousky, okořeníme HOUBY VEGI.
Na jehlu střídavě navlékáme plátky hlívy, plátky sýra a kolečko salámu
(lze doplnit pro barvu chuti např. žampiony).
Plnou jehlu obalíme v těstíčku z mléka, mouky a vajíčka a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.
Podáváme teplé se zeleninovou oblohou a bramborami.