Dýně z pánve
Máslo (nakrájené na kousky) |
40 g |
Anglická slanina (nakrájená nadrobno) |
210 g |
Česnek (nakrájený na plátky) |
1 stroužek |
Dýně (nejlépe Hokkaido, nakrájená na plátky a zbavená semen) |
750 g |
Jarní cibulka (pokrájená na kolečka) |
4 ks |
Sůl | |
Pepř mletý | |
Postup přípravy:
V širší pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte 10 g másla a osmažte na něm slaninu a česnek dozlatova. Vyjměte a na ubrousku nechte odsát tuk. Do pánve nyní dejte dýni, podlijte 125 ml vroucí vody, stáhněte plamen a zakryté duste asi 10 minut nebo až je dýně měkká a voda téměř vyvařená.
Přidejte směs slaniny a česneku a zbylé máslo a za občasného zamíchání restujte ještě asi 10 minut. Nakonec přisypte cibulku, osolte a opepřete, zlehka promíchejte a neprodleně noste na stůl.