Brokolicové karbanátky - pečené
Suroviny:
1 kg brokolice (2 celé)
2 mrkve
3 vejce
1 cibuli
1 velký stroužek česneku
strouhanku nebo kukuřičnou krupici
olivový olej
sůl
Postup přípravy receptu
Brokolici omyjeme, ořežeme růžičky a dáme vařit na páru doměkka. Mezitím si na pánvi na troše oleje orestujeme cibuli a dáme stranou. Uvařenou a vychladlou brokolici nasekáme na malé kousky a smícháme s najemno nastrouhanou mrkví. Přidáme vejce, prolisovaný česnek a orestovanou cibuli. Osolíme, zamícháme a podle potřeby přidáme buď strouhanku, nebo kukuřičnou krupici na zahuštění. Já na toto množství dala 5 nebo 6 lžic. Ze směsi v dlani tvarujeme malé karbanátky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě na 180 °C 30 minut.
Poznámka
Směs nebude mít takovou konzistenci, jako když děláte klasické masové karbanátky. Ale vytvarovat půjdou. Pokud by Vám to dělalo potíže, vytvarujte prostě bochánky, na plechu je trochu přimáčkněte a oni se v troubě hezky zatáhnou a budou držet tvar.